Yleistä

Tempo kuivainlämmitin

SÄÄSTÄ AIKAA JA RAHAA.

Tempo on rakennusaikainen sähkökäyttöinen lattiakuivain, joka lämmittää jakotukin kautta vesikiertoista lattilämmityspiiriä ennen varsinaisen lämmityslaitteen asentamista. Tempo siis kuivattaa betonimassan sisältä käsin, jolloin sen teho kohdistuu kokonaisuudessaan betonimassaan ja mahdollistaa betonin kosteuspitoisuuden laskun tasaisesti ja nopeasti.

Kustannukset ja säästöt


Tempon merkittävin etu verrattuna ulkoiseen lämmittimeen syntyy käyttökustannuksista. Yhdellä 3 kW:n Tempolla voidaan lämmittää noin 10 m3 betonimassa 25 asteeseen. Kun betonilattian paksuus on yleensä 8 cm, tämä massa vastaa n. 130 m2:n omakotitalon lattiapintaa. Vastaavan kokoisen tilan lämmittäminen vaatii n. 9 kW sähköpuhaltimen mutta tällöin puhaltimen paikkaa tulee vaihtaa useasti katvealueiden välttämiseksi.

Betonin kuivuminen

LÄMMÖNLÄHTEEN SIJAINNIN MERKITYS ON SUURI

Tempo lattiakuivainta käytettäessä lämmönlähde tuodaan lattialämmitysputkien kautta betonimassan sisälle, kuivumisen nopeuden ja tasaisuuden kannalta optimaaliseen paikkaan. Käytettäessä puhallinlämmittimiä, niiden puhallusilmavirta kyllä lämmittää rakennusta, mutta teho betonimassan kuivattamiseen on yleensä heikko ja lämmittäminen hyvin epätasaista.

Puhallusilmavirta lämmittää eniten sen edessä olevaa aluetta jättäen taakse katvealueita eli kylmempiä pintoja. Niihin tiivistyy helposti kosteutta, mikä johtaa suuriin paikallisiin eroihin kosteuspitoisuuksissa. Tästä johtuen betonimassa kuivuu epätasaisesti. Tehokkain mahdollinen puhalluslämmitysmuoto onkin jakaa lämpöteho useisiin pienempiin yksiköihin katvealueiden välttämiseksi. Tässä tapauksessa kuitenkin laitteet ovat rakennustöiden tiellä ja nostavat työmaan lämpötilaa rakentajien kannalta epämiellyttävän kuumaksi. Tätä kuumuutta lievitetään avaamalla ikkunoita ja pitämällä ovia auki, mutta tämä taas tuokin kosteutta sisään jolloin betonimassan kuivuminen hidastuu merkittävästi. Huomioitavaa onkin, että betonin lämpötilan laskiessa 25 asteesta 20 asteeseen, kuivumisaika pitenee useilla viikoilla !

Käyttämällä Tempo kuivainlämmitintä, saat miellyttävän rakennusaikaisen lämmityksen ja esteettömän työmaan tehokkaaseen ja turvalliseen työskentelyyn.

Tempon edut


1. Tempo jakaa lämmitysenergian tasaisesti ja kuivattaa rakenteen tasaisesti.

2. Tempo voidaan kytkeä päälle jo ennen lattiavalua suojaamaan rakennetta jäätymiseltä

3. Tempo on äänetön, ei levitä pölyä, ei muodosta pakokaasuja eikä ole riski paloturvallisuudelle kuten erilaiset puhalluslämmittimet, joten se on turvallinen ja terveellinen käyttää.